sirasjoies rellotgeria i joieria a Nou Barris

Una rellotgeria a Nou Barris

Ja fa temps que tenim una rellotgeria a Nou Barris, des dels anys 60 estem com rellotgers a Nou Barris.

La història d’una part de Nou Barris és també la història d’un Mercat, al Mercat de la Mercè. Mercat situat a prop de la plaça Virrei Amat.Nosaltres estem al carrer Sant Iscle, nº 6, just davant del Mercat.

La història comercial de Nou Barris neix en els anys 60. Un barri que creix en habitants, en infraestuctures i en comerços.

Quan en 1961 s’inaugura al Mercat de la Mercè, els carrers adjacents comencen a aprofitar l’estirada de gent de mercat per obrir botigues per oferir diferents productes i serveis.

L’any 1964 s’inaugura la nostra rellotgeria a Nou Barris: Sira. Una rellotgeria que comença a donar servei als clients amb la venda de rellotges , despertadors, rellotges de paret. Es necessiten en aquest barri obrer, cal arribar aviat a la feina i saber exactament l’hora en què vivim.

El segle XX ens dóna gairebé 40 anys de la nostra botiga al barri, ja tant com rellotgeria com joieria. La gent es casa: aliances de casament, fa la comunió: jocs d’arracades i anell, i com sempre rellotges .Seguim creixent tant el barri com nosaltres.

En aquest segle es fa el primer canvi generacional, les dues filles de la propietària es fan càrrec de la botiga i la història continua.

El jardinet de sirasjoies

I arribem a el segle XXI, i aquí estem, moltes vicissituds però seguim aquí. Nou nom Sira’s: les filles de Sira.

Les rellotges ja són moda, no només es té un rellotge, el seu preu és més assequible i tenim més d’un rellotge. Rellotges clàssics, rellotges esportius.

La reparació de rellotges segueix la seva marxa imparable, des del petit manteniment d’un canvi de pila que li donarà energia i funcionament durant una bona temporada, fins als arranjaments clàssics: una bona neteja tècnica o un canvi de maquina en els de quars. També els posem bonics amb una corretja nova.

Vam quedar menys rellotgeries al barri, això ens permet conèixer a més persones que ens visiten, encara que sigui simplement per un canvi de pila.

Una rellotgeria és també un servei, reparacions de rellotges i canvi de piles.

L’anècdota de totes les rellotgeries després de l’confinament a la primavera va ser l’espectacular increment de la substitució de piles en els rellotges.

El món es va parar i els rellotges també, però per sort el món continua i als rellotges els posem en marxa.

La tercera generació està en marxa, aquí seguim.

Una rellotgeria és también un servei , reparacions de rellotges i canvi de piles.

L’anècdota a totes les rellotgeries, després del confinament a la primavera,va ser l’espectacular increment en la substitució de piles als rellotges.

El món es va parar i a els rellotges també, però per sort el món contínua i als rellotges els posem en marxa.

La tercera generació està en marxa, aquí seguim.

Si vols contactar amb nosaltres o si ens vols conèixer sirasjewelry.com

També a sirasjoies@gmail.com o Whatsapp 629541742

O vine a veure’ns

Corretges per rellotge

Corretges per rellotge

Les corretges són una part molt important del rellotge.

Una corretja de rellotge té moltes funcions, una d’elles és pràctica i l’altra és menys pràctica però atractiva a la vista.

A principis de segle XX el rellotge de polsera era exclusivament femení. Els homes feien servir els rellotges butxaca, l’elegància predominava sobre l’eficàcia.

Però els militars van fer canviar la història de el rellotge, necessitaven que el rellotge estigués més a mà, i mai més ben dit, en aquests moments va aparèixer la nostra protagonista: la corretja.

La indústria de la pell va trobar un nou producte i es van començar a fabricar subjeccions perquè els rellotges quedaran subjectes i vistosos als canells de la gent.

Un rellotge canvia molt quan li posem una corretja nova, guanya vistositat, molta vistositat.

Amb el canvi de corretja podem canviar també la imatge del rellotge. Hi ha multitud de models de corretges, diferents tipus de pell i diversos colors. Això fa que el rellotge canviï la seva fisonomia amb la nova corretja.

A una part dels rellotges esportius els encaixa millor una corretja de cautxú, però per als rellotges, en general, és millor una corretja de pell.

Les corretges de cuir en general estan fabricades amb pell de vedell. A cada rellotge li posem la corretja que més li convingui, a cada estil de rellotge proposem diferents tipus de corretja perquè el client triï la que cregui més convenient.

corretges per rellotge

Les corretges queden subjectes a les caixes dels rellotges per uns passadors metàl·lics que queden encaixats en la part metàl·lica de la caixa.

Les corretges de cuir solen ser d’una mida estàndard pel que fa a la seva llargada, varia la mida de la part que queda encaixada en la caixa de l’rellotge.

La caixa del rellotge, normalment metàl·lica, és la part que conté la maquinària i alhora ens mostra el disseny d’aquest rellotge. Els dissenyadors de rellotges creen rellotges de molts formats, tant rodons com rectangulars.

Les corretges de cuir s’adaptaran a cada model de rellotge, el que necessiti una corretja discreta i elegant la tindrà. El que necessiti una corretja amb volum, amb cosit exterior o amb un color extremat, també el tindrà.

Quan vam triar un rellotge, la corretja sol ser part de l’elecció, quan li canviem la corretja al rellotge podem canviar una part del seu estil per als seus propers esdeveniments.

Canviem piles als rellotges

Com canviem les piles dels rellotges

Com canviem les piles dels rellotges: ho fem ràpid, gairebé sempre, algun es resisteix però la majoria se soluciona en un moment. Uns minuts de conversa i el rellotge torna a funcionar.

Pot semblar un anunci, però és una realitat. Sabem com posem piles de rellotge. Perquè posem moltes piles de rellotge, i estem molt contents de fer-ho.

Les piles de rellotge acostumen a durar aproximadament d’un any a any i mig.

Cada rellotge porta un tipus diferent de pila, adequada a la mida del rellotge i a la potència que necessiti el rellotge.

Hi ha diferents tipus de rellotge.

Els primers rellotges de polsera es van fabricar artesanalment amb corda, una maquinària sofisticada d’engranatges que fan que el rellotge funcioni.

Després van venir els rellotges automàtics, el seu mecanisme fa que el rellotge es carregui amb el moviment de braç i canell de la persona que el porta posat.

Més endavant van venir els rellotges que ara dominen el mercat, rellotges de quars amb una petita pila d’òxid de plata que fa que aquests rellotges funcionin.

Estem a #Virrei Amat a Sant ISCLE, 6 davant de al Mercat de la Mercè, moltes persones ens visiten per canviar les piles dels seus rellotges.

També reparem tot tipus de rellotges.

Doncs al que anàvem, posem piles de rellotge, posem moltes piles de rellotge, us esperem. Com en el #Mercado de la Mercè nostres piles sempre estan «fresques».

piles botó energia per els rellotges
sirasjoies joieria i rellotgeria

Hola mon!

I que món.
El de la joieria i rellotgeria a l’detall.

Joieria fundada l’any 1964, si el segle passat però evolucionant minut a minut.
La nostra web de venda on-line sirasjoies.com.
El nostre instagram sirasjoies.

La nostra història és llarga, sempre davant del Mercat de la Mercè a Nou Barris.
Hem crescut amb el barri i amb els nostres clients, moltes generacions de clients, de pares a fills com nosaltres, i ja molts néts dels nostres primers clients.

Conèixer-nos i connectar, vine a veure'ns, ho pots fer tant físicament com on-line

Conèixer-nos i connectar, vine a veure’ns, ho pots fer tant físicament com on-line.

Estem a Sant Iscle, 6. BARCELONA